Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Διεύθυνση: Πόγραδετς 5 - Περιστέρι 
(διασταύρωση Λ. Θηβών και Λ. Αθηνών)
Τηλέφωνο: 210-5319749

 
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Περιστερίου, το πρώτο Σ.Δ.Ε. που λειτούργησε στη χώρα μας με καινοτόμες και πειραματικές μεθόδους πριν 12 χρόνια, άνοιξε και για τη σχολική χρονιά 2012-13 τη φιλόξενη αγκαλιά του.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσια δωρεάν σχολεία που απευθύνονται σε ενήλικες άνω των δεκαοκτώ ετών. Δίνουν τίτλο σπουδών ισότιμο του απολυτηρίου του Γυμνασίου μετά από διετή φοίτηση. Λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου μάθησης, με διδακτικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενηλίκων. Το ωράριο λειτουργίας τους είναι 5-9 το απόγευμα.

 Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι πορευόμαστε και φέτος μαζί. Καλλιεργώντας αυτά που λείπουν, αυτά που χρειαζόμαστε, στην εποχή της κρίσης: την επικοινωνία και την ενότητα, την αξία του κάθε προσώπου, τη ζωντανή συμμετοχή στη γνώση και την κοινωνία. Γι’ αυτό τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά ίσως, νιώθουμε τυχεροί που βρισκόμαστε κοντά και αλληλέγγυοι, σε αυτή την πορεία.

Με θέμα την προσφορά του σχολείου μας μέσα στην κρίση, καθώς και την προετοιμασία μας για μια «ζεστή» υποδοχή του Α΄ κύκλου, έγινε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου η εναρκτήρια συνάντηση-συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους του Β΄ κύκλου.

 Τα μαθήματα του Β΄ κύκλου αρχίζουν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν και τα μαθήματα του Α΄ κύκλου.

Οι εγγραφές για τον Α΄ κύκλο συνεχίζονται.

 

1 σχόλιο:

  1. Καλή σχολική χρονιά ! Να είναι δημιουργική και με πολλές επιτυχίες! Καλή δύναμη στους εκπαιδευτές και καλό κουράγιο στους εκπαιδευόμενους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή